2020. július 19., vasárnap

Ásotthalom-kör

Ásotthalom Szegedtől kb. 30 km-re van, ha az 55-ös úton megyünk. Egyik hétvégén úgy döntöttünk, hogy ezt a kört csináljuk meg. Az erdei utak vonzóak voltak a melegben. Az időjárásjelentés vihart, és esőt mutatott, de északabbra, mint amerre mentünk. Azért elindultunk délelőtt, hogy délutánra visszaérjünk.

Virágos rét valahol Ásotthalom után


55-ös út

Ahogy az előző posztban hosszan kifejtettem, Szegedről kifelé kissé nehézkes biciklivel... Kár, hogy a Mórahalomot elkerülő szakasz mellé nem készült bicikliút is, akkor csak a Maty-érig lenne rossz az út. Mórahalmon ezen a túrán szembesültünk a nagyon hülye bicikliút megoldással. Gyorsan le is öblítöttük sörrel a döbbenetünket a 4-es Vendéglőben. Már akkor látszott, nem érdemes foglalkozni, hogy hova vezették a bicikliutat. A google autó tavaly járt arra... A jobb oldalon nem sokáig olyan széles az út, utána sima járda lesz, itt-ott valami közmű dobozaival akadályosítva. 

Végre vége :D

Mórahalom után végre kényelmesen lehet suhanni az aszfalton. Az ásotthalmi elágazásnál a bicikliút folytatódik. Amikor mi jártunk arra, még csak a temetőig volt kész. A faluban az út felújítása zajlik, emiatt az útjelző táblák épp le voltak véve...

Ház Ásotthalom végén

Kis kitérő

Gyanútlanul áttekertünk egyenesen a falun, és örültünk annak, hogy milyen hűvös lett, amikor elértük az erdőt. Nem gyanakodtunk, hogy rosszfele megyünk, egészen Halastelekig. Ott megnéztük a térképen, hol vagyunk... Kicsit tekertünk Kelebia felé... Ami nem volt gond, az erdő szép, az idő jó, és csak kb. 5 km-t mentünk rossz irányba. Ásotthalmon megtaláltuk az elágazást. 
Halastelek
Gyűlnek a felhők és a motiváció


Kergetőzés az esővel

Ásotthalom után gyűlekezni kezdtek a felhők mögöttünk. Amíg dél fele tartottunk, addig nem tűnt vészesnek, de a királyhalmi kereszteződés után megint észak fele megy az út. Közeledtünk a viharosnak tűnő felhők felé. Gyorsítottunk, hogy hátha elérjük Mórahalmot, mert a 4-esben kényelmesebb kivárni, ha vihar van. Kissorig jutottunk, ott elkezdett esni. Végül a viharból nem lett semmi, a szélét kaptuk. Amikor elállt, folytattuk a tekerést. A Bivalyrezervátum felé mentünk. Kaptunk valami szemetelő esőt, aztán Röszkén rendesen rákezdett... 15 percet vártunk a buszmegállóban, aztán elállt. 

Buszmegállók

Szentmihály után a bicikliút továbbra is vicc, Kecskés se jobb... Egészen addig nem tűnik jónak, amíg a Lidl és a Cserepes sor közötti rövid szakaszon nem kap tengeri betegséget... Lehet kerülgetni a puklikat, és reménykedni, hogy nem lesz baja a biciklinek. Biztos, hogy többen vágnának bele nagyobb túrákba, ha legalább a városból ki lehetne jutni rendes bicikliúton. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Real Time Analytics