2016. november 3., csütörtök

Kisalföldről a Mecsekbe

Az időjárás miatt Pécsvárad fele vettük az irányt, hogy az ottani ismerősöknél aludjunk, aztán átmenjünk Pécsre sziklát mászni. Útközben beugrottunk Fehérvárcsurgóra megnézni a Károlyi-kastélyt. Bútorok akkor még nem nagyon voltak benne, de szépen felújították és elkezdték rendbe rakni a kastély körüli parkot. Az eső és a vihar  Pécsen és környékén elállt, mire odaértünk, másnap pedig nagyon jó idő lett.

Mecseki kör

Tekerés a Mecsekben

Erről nem készült kép... Győzött a lustaság és nem vittünk magunkkal fényképezőgépet. Az üveghutánál tetőzött a lusta hangulat, megálltunk, körülnéztünk és az biztos, hogy én bealudtam. Legalább fényképezőgép nem volt, hogy Kávézombi lefotózzon. Amikor kipihentnek éreztem magam, akkor elindultunk egy kellemesen hosszú és lejtős szakaszon. A cél Hosszúhetény volt. A falu előtt van egy hosszú lejtő, nekieresztettük a bicikliket. Egy enyhe kanyar után hátranéztem és a fényképezőgép mentes fotósom nem volt sehol. Elindultam visszafele, de végül előkerült és a hosszúhetényi kocsmában megmutatta, hogy miért maradt le. A hátsó lámpa leesett a tartójáról és beszorult a váz és a kerék közé. Szerencsére a lámpa nem blokkolt, csak fékezett és elkopott egy darab a műanyag borításából.  A gumiköpeny megúszta sérülés nélkül.


Ragadozó Krisztus

Másnap: Pécs

Este átmentünk Pécsre és kempingben aludtunk. Későn sikerült odaérni, a kempinges néni elég morcos volt, úgy tűnt nem szeretik, ha sötétedés után érkezik valaki. Egyébként jó hely, közel van a belváros, a vizesblokkok rendben voltak. 
Másnap reggel elindultunk sziklát mászni Tettyére, ahova persze autóval mentünk és vittük a bicikliket. A mászás annyira jó móka volt, hogy az se vette el a kedvem tőle, hogy az első 10 méteren megcsípett valami, amikor fogást kerestem. A szikla meghódítása után beültünk a Semiramis kávézóba, ahol nagyon jó kávét főznek, helyben pörkölik a kávészemeket. Remélem, hogy ez nem változott, szívesen visszamennék oda.


Velencei latte - még a fantázianevére is emlékszem :-D


A bicikliket az autó csomagtartójába pakoltuk, kivettük az első kerekeket... Összeszerelésnél kiderült, hogy hiányzik egy anyacsavar az én bicajomhoz. Elindultunk csavarra vadászni, de kiderült, hogy nem a szabványos 10-es méret kell, hanem 9-es... Kicsit elkeseredtünk, de aztán Pécs belvárosában kebabbal vigasztalódtam. Kaja után felfedeztük a belvárost.  Este sem ücsörögtünk, hanem gyalog visszamentünk Tettyére és élveztük a kilátást.

A pécsi bazilika

Azt hiszem, a városháza, de lehet tévedek

Liszt Ferenc szobra

A toronyhoz nem jutottunk el

Egy ház udvarán áll ez az Eiffel-torony makett

Éjszakai fények

Pécs fényei

A tettyei rom


Másnap visszaindultunk Szegedre, de előtte Pécsváradra beugrottunk a komisz anyacsavarért. Szerencsére megtalálták a fűben, sikerült elejteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Real Time Analytics