2017. március 27., hétfő

Biciklizés a széllel

Március 15. és 18. között a Retyezátban voltunk, ahol nagyon szép időt fogtunk ki. A múlt héten sikerült kipihenni a túrát, és szombaton a szeles idő ellenére biciklizni indultunk. Mivel az erős szél és napsütés kiszárította a földet, ezért az Újszegedet Deszkkel összekötő földút fele vettük az irányt. Kicsit hepehupás, viszont ha nincs sár, jól járható. Szerintem jobb, mint a Szőreg-Deszk bicikliút és szórakoztatóbb is. Tengeribetegségre hajlamosaknak viszont nem ajánlom. A töltés után aszfalton gurulhatunk be a faluba.

Földút - ezért tűnt el Kávézombi :D

Zöldülnek a fák

Klárafalva fele egész jó hátszelünk volt. Akkor már sejtettem, hogy ez visszafele megbosszulja magát... Végre zöldül a táj és nem olyan színtelen, mint március elején, amikor Kübekházán voltunk. Klárafalva után megpillantottam egy fácánt, megálltam, hogy lekapjam a fényképezőgéppel, de addig a komisz madár elbújt. Viszont innentől kezdve nem haladtunk, hanem fotóztunk, ha épp megtetszett valami. Így Kiszomborig nem jutottunk el, csak egy darabig tekertünk az olajos úton, viszont lett néhány tavaszi képünk. Azt hiszem, meg kell majd találni a helyes egyensúlyt a fotózás és tekerés között.

Klárafalva és Kübekháza között nagyon jó az út, sokan járnak oda edzeni

Pihen a bicaj

Nem lehetett ellenállni a virágoknak

Találtam egy katicát

Kávézombi Helios objektívet használt :)

Visszafele a szél megnehezítette a haladást és a levegő is elkezdett lehűlni. Ennek ellenére egész jól haladtunk. Azt hiszem, hogy hamar sikerülni fog formába lendülni és ismét jöhetnek a 100-as körök.

A térképen az Újszegedről Deszkre átvezető út látható. Ha valaki még nem próbálta, és unja a Szőreg-Deszk bicikliutat, akkor nézze meg, hátha jobban bejön. :) 



2 megjegyzés:

  1. A rügyezős fás kép óriási! Valóban nehéz összeegyeztetni a fotózást és a bicajozást. Én nagyon ideges vagyok tőle, kétpercenként meglátok valami fotótémát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj lesz megtanulni együtt biciklizni a fényképezőgéppel. :) A fácánokra nem fogok ugrani, azok úgyis eltűnnek, amint megáll az ember. Köszi Kávézombi nevében, gondolom, a Heliosszal készült képre gondolsz. :) Azok az objektívek szép bokeh-t csinálnak. Legközelebb én is manuálist viszek és akkor nem csábít az autofókusz madár kergetésre.

      Törlés

Real Time Analytics